Omgeving

Heerhugowaard ligt middenin het Noord-Hollandse landschap, dat zijn bestaan vooral dankt aan droogmakerijen van Leeghwater en zo typisch Hollands is. Met polders en dijken, molens en boerderijen, weilanden en wateren, koeien en kassen.

Dichtbij het leven van de stad en de ruimte van de polder

Wie de stadse dynamiek zoekt, zit hier eveneens goed. Heerhugowaard is strategisch gelegen tussen Alkmaar, Hoorn en Schagen. Steden die bekend staan om hun charme, cultuur en levendige centra. Met gezellige winkelstraten, mooie historische panden, theaters en restaurants, sportcentra en (jacht)havens.

 

Gezellig stadscentrum

Heerhugowaard zelf heeft dat ook te bieden. Op loopafstand ligt winkelcentrum Centrumwaard, waar je je dagelijkse boodschappen kunt doen. Op slechts een kilometer van het Schrijversblok kun je gezellig winkelen in Middenwaard: met diverse parkeergarages het grootste overdekte winkelcentrum van de kop van Noord-Holland. Je vindt hier bovendien een grote bioscoop, cultureel centrum “Cool”, een gezellig horecaplein, het gemeentehuis met bibliotheek, het stadspark, restaurantjes en cafés. Daar loop of fiets je straks zo uit huis naar toe!

 

Er op uit

Of ga je er in het weekend liever op uit? Vanuit de Schrijverswijk ben je op korte afstand van het buitengebied. Door de ligging in de polder is het goed mogelijk lange fiets-, wandel- en skatetochten over goed geasfalteerde wegen te maken. Op korte afstand bevinden zich ondermeer zwembad Waardergolf en park Waarderhout, het Rosarium en recreatiegebied het Geestmerambacht, Het weidse polderlandschap is overigens niet het enige natuurschoon wat de regio biedt. Op minder dan een half uur rijden liggen stranden en duinen, bossen en het Alkmaardermeer. Gauw vervelen zul je je hier niet!

 

Goede verbindingen

Heerhugowaard is dankzij de N242 met directe aansluiting op de A9, de op handen zijnde Westfrisiaweg en een eigen NS station uitstekend bereikbaar. Heerhugowaard kent bijzonder goede treinverbindingen naar enerzijds Den Helder en Hoorn en anderzijds Amsterdam en Haarlem. Ook met de auto rijd je in een mum van tijd naar Haarlem, Amsterdam en Schiphol. Om ’s avonds weer met een tevreden gevoel thuis te komen in jouw nieuwe woning in het Schrijversblok.