Goed voor je hypotheek

Hoe energiezuinig een woning is, wordt uitgedrukt in een EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt). Deze waarde geeft aan hoeveel energie nodig is om een woning te verwarmen, ventileren en verlichten. Hoe lager de EPC-waarde hoe energiezuiniger de woning. De woningen van het Schrijversblok hebben een EPC van 0,4. Bij het kopen van een energiezuinige woning mag je tot € 9.000,- meer lenen, bovenop je maximale hypotheekbedrag. Hoeveel je extra kunt lenen hangt af van je persoonlijke situatie.

Klaar voor de toekomst!

De woningen van Schrijversblok worden gasloos (all-electric) en energiezuinig. De daken zijn uitgerust met zonnepanelen. Warmte wordt opgewekt met een lucht-water warmtepomp; er is dus geen aardgasaansluiting nodig. Je bent klaar voor een gasloze toekomst!

Goed voor je comfort

De vloerverwarming in combinatie met goede isolatie zorgen voor een comfortabel huis. In een goed geïsoleerd huis is een gelijkmatige temperatuur het meest efficiënt. Een gelijkmatige warmte vergroot je wooncomfort. Zomer of winter: het is altijd behaaglijk in huis.

Goed voor je portemonnee

Een duurzaam huis is in het gebruik goedkoper: door de opwekking van eigen energie en warmte bespaar je op de energierekening. In een energiezuinig huis gebruik je minder energie voor het verwarmen van de woning, het zogeheten woninggebonden energieverbruik. Op de kosten voor het huishoudelijk energieverbruik, zoals voor je verlichting en huishoudelijke apparaten heb je zelf veel invloed.

Goed voor het milieu

De energiezuinige woningen van het Schrijversblok hebben (bijna) geen CO2 uitstoot. Dat komt onder meer door de goede isolatie en technieken die worden gebruikt om de huizen van warmte en stroom te voorzien. De energiebehoefte voor verwarming is laag en de woning wekt duurzame energie zelf op.